В дитячих таборах на Закарпатті дітей годували простроченими продуктами

В оздоровчих дитячих таборах Запорізької та Тернопільської областей дітей годували за 3,5 гривень на одну особу, а у таборах Закарпатської області у раціоні харчування використовувалися заборонені та з простроченим терміном придатності продукти.

Як повідомили «Коментарям» в прес-службі ГПУ, через неналежне фінансування закупівлі продуктів дитячого харчування для пришкільних таборів у Запорізькій та Тернопільській областях були значно зменшені норми харчування дітей, вартість якого становила від 2 до 3,5 грн. на одну особу в день. На вимогу прокурорів вартість харчування у пришкільних таборах збільшено.

В оздоровчих закладах Закарпатської та Сумської областей у раціоні харчування використовувалися продукти, заборонені для вживання дітьми, з простроченим терміном придатності. За втручання прокурорів вилучено майже 200 кг таких продуктів.

Крім цього, відмічають у відомстві, у АР Крим, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Сумській, Хмельницькій, Черкаській та Чернівецькій областях та м. Севастополі виявлено факти порушень направлення на оздоровлення дітей за бюджетні кошти.

Замість оздоровлення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, з малозабезпечених і багатодітних сімей, постраждалих унаслідок аварії на ЧАЕС, до таборів на пільгових умовах направляються діти, які не мають такого статусу.

ua.life.comments.ua