Закарпаття: Причину катастрофи прикордонного літака зможуть показати лише бортові самописці

На борту прикордонного літака, який розбився у Закарпатті, було троє членів екіпажу. Літак базувався в Одесі і періодично патрулював кордони. Напередодні екіпаж працював у небі над Закарпаттям.

Зв’язок із пілотами перервався близько сімнадцятої години. Уламки після тривалих пошуків знайшли у гірській ущелині, повідомляє кореспондент ТСН. Уламки літака знайшли вчора близько шостої ранку. Пошукові роботи тривали майже добу. Іще напередодні, через півтори години після зльоту, з екіпажем утратили зв’язок. Згодом з’ясувалося, що літак упав у гірську ущелину. Ніхто із членів екіпажу не вижив.

“Дуже складно, гори, на висоті тисячу метрів він упав. Це всюди ущелини. Близько півтисячі людей шукало, нам помагали лісники, СБУ, міліція, місцеві громади”, – пояснює керівник ГУМНС у Закарпатті Антон Зелінський. За словами місцевих жителів, літак пролетів над селами боком, а потім упав. Вибуху не чули. Не виявили і слідів займання.

Дивно й те, кажуть свідки, що кабіна літака залишилася майже неушкодженою. “Створена оперативно-слідча комісія, причин зараз назвати не можемо. Нема жодних припущень”, – каже помічник керівника західного регіонального управління Держприкордонної служби України Володимир Шеремет. Легкомоторний літак “Diamond DA-42”, який зазнав катастрофи, австрійського виробництва. Він призначений для повітряної розвідки. На його борту обладнання, що з високою точністю визначало будь-які переміщення, навіть серед лісу, та вночі. У небі над Закарпаттям екіпаж працював уперше.

Патрулювали кордон зі Словаччиною. Це одна із найнапруженіших ділянок. Саме тут часто затримують нелегалів і контрабандистів. В Одеській авіаційній ескадрильї прикордонної служби, де дислокувалися машина та екіпаж, загиблих пілотів називають одними з найкращих. Тому помилку екіпажу відкидають. За плечима у кожного по кілька сотень годин польотів. “Екіпаж проходив навчання за кордоном, перенавчання на ці літаки і до цього мали дуже широкий і великий наліт.

Літак пройшов усі технічні обслуговування, був допущений і напередодні, медичне обстеження, ну всі вимоги, всі алгоритми підготовки до здійснення завдання були виконані”, – запевняє керівник південного регіонального управління ДПСУ Віктор Мишаковський. Що саме стало причиною катастрофи, мають показати бортові самописці. Їх уже знайшли. Тепер вирішують питання компенсації родичам загиблих. Зі своїми загиблими колегами закарпатські прикордонники прощатимуться завтра. Одразу після цього тіла льотчиків доправлять літаком на батьківщину. Двох поховають в Одесі, одного на Полтавщині, у Миргороді.

tsn.ua