Ситуація з вакцинацією у Закарпатті проти ряду захворювань на недостатньому рівні

Про це під час селекторної наради повідомив голова Держсанепідслужби України Анатолій Пономаренко.

Під керівництвом першого заступника міністра охорони здоров’я України Раїси Моісеєнко відбулася селекторна нарада з представниками регіонів.

На порядку денному – забезпечення поетапного впровадження європейського підходу до встановлення цін на лікарські засоби. Закарпаття представив заступник голови облдержадміністрації Іван Качур.

Першим обговорили питання втілення в життя пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для осіб з гіпертонічною хворобою. Нині на всіх рівнях влади проходить організаційна робота щодо впровадження проекту.

Фахівці міністерства безпосередньо на місцях моніторять роботу органів влади у цьому напрямку. Медики відвідали вже 12 обласних центрів України, на черзі – Ужгород. Зокрема, велику увагу приділено інформаційно-роз’яснювальній роботі серед працівників фармації, медиків та загалом населення країни.

Та, за словами першого заступника міністра охорони здоров’я України Раїси Моісеєнко, незважаючи на те що втілення у життя проекту відбувається вже не перший день, не усі медики знають про соціальну медичну ініціативу.

У Закарпатській області обласним управлінням охорони здоров’я та Державною службою з лікарських засобів видано наказ, яким затверджено, зокрема, методику визначення переліку хворих на гіпертонічну хворобу; проводиться робота щодо впровадження правил відпуску в аптеках ліків хворим за рецептами форми Ф-1.

Наразі всі лікувально-профілактичні заклади краю забезпечені рецептурними спецбланками, сформовано базу даних хворих на артеріальну гіпертензію, повідомляє прес-служба ОДА.

Щодо стану виконання Загальнодержавної програми Імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб на 2007-2015 роки в області, то цьогоріч за кошти Держбюджету Закарпаття отримало імунобіологічні препарати на суму 3,5 млн. грн.

zakarpatpost.net