Закарпаття: Приховавши від митників 426 пачок сигарет, іноземці позбулися своїх вантажівок на чверть мільйона

Чопські митники склали протоколи про порушення митних правил відносно водіїв зі Словенії та Сербії, які намагалися незаконно перевезти через українсько-румунський та українсько-угорський кордони 426 пачок сигарет, заздалегідь прихованих у кабінах вантажівок.

У першому випадку, словенський водій на митному посту «Тиса», переконував інспекторів, що нічого прихованого у вантажівці не переміщує, вказавши в митній декларації лише незначну суму валюти. Однак, проведений митниками поглиблений огляд сідельного тягача марки «МАN» розвіяв «чесні» наміри іноземця «законно» перетнути кордон. 338 пачок сигарет вітчизняного виробництва різних торгових марок словен приховав від митного контролю в пустотілі порожнини за декоративною обшивкою кабіни водія та під каністрами й інструментами вантажних відсіків.

В іншому випадку, сербський водій, переміщуючи у пункті пропуску «Дякове» в режимі «транзит» вантаж з Білорусії до своєї країни, під час проходження митного контролю прийняв хибне рішення «щиро» запевняти чопських митників у правомірності перетину кордону. Як показала перевірка, проведена інспекторами у кабіні тягача, кмітливий іноземець приховав у пустотілих просторах СD-пргогравача та вмонтованих гучномовців 88 пачок сигарет різних торгових марок російського та українського виробництва.

За фактами правопорушення запроваджено справи про ПМП за ст. 483 ч.1 Митного кодексу України. Приховані тютюнові вироби, загальною вартістю майже 5 тисяч гривень, а також тягачі, що використовувалися для незаконного переміщення прихованого товару, загальною ціною у 242 тисячі гривень, вилучено до рішення суду.

Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці