Сьогодні Віктор Янукович святкує день народження

Сьогодні, 9 липня, Президентові України Віктору Януковичу виповнюється 62 роки.

Як повідомлялося раніше, Янукович відзначить свій 62-й день народження в Криму. Там він, за повідомленням Банкової, перебуває в робочій відпустці, під час якої заплановано ряд зустрічей і переговорів.

Зокрема 12 липня під головуванням Януковича і президента Російської Федерації Володимира Путіна відбудеться засідання українсько-російської міждержавної комісії.

Крім того, під час робочої відпустки Янукович має намір відвідати з робочими поїздками ряд регіонів України.

***

Віктор Янукович народився в 1950 році в Єнакієвому Донецької області. Закінчив Донецький політехнічний інститут у 1980 році; Українську академію зовнішньої торгівлі в 2001 році. Кваліфікація – інженер-механік, магістр міжнародного права.

Наукові ступені і вчені звання – академік Академії економічних наук України, доктор економічних наук, професор. Нагороди, почесні звання – Орден За заслуги I ст., Орден За заслуги II ст., Орден За заслуги III ст., Заслужений працівник транспорту України. Громадська робота – почесний лідер Партії регіонів. Одружений.

В юні роки Янукович двічі притягувався до кримінальної відповідальності, однак у 1978 році Донецький обласний суд обидва судових вироки скасував за відсутністю складу злочину.

Янукович довгий час працював головою Донецької обласної держадміністрації, а також обирався – у 1999 році – депутатом обласної ради; в 2006 році – народним депутатом України V ст.; у 2007 році – народним депутатом України VI скликання.

7 лютого 2010 року за результатами виборів Віктор Янукович був обраний Президентом України. 25 лютого 2010 року він прийняв присягу як Глава держави.

http://ua.korrespondent.net/