Фінансові підсумки Євро: хто набив кишені грошима, а хто рахує збитки

Україна рахує прибутки і збитки від довгоочікуваного футбольного свята Євро-2012.

Готельєри недорахувались прибутків – близько 30% номерів у приймаючих містах виявились незайнятими, бо завищені ціни відлякали клієнтів.

Утім, на розвиток самого готельного бізнесу Євро мало суттєвий вплив. В Україні звели 70 нових готелів і до нас увійшли 5 світових мереж, яких раніше було лише дві.

Продавці національних сувенірів також рахують збитки, бо сувенірна символіка Євро була більш популярною. А от таксисти і фаст-фуди, які знаходились поблизу фан-зон, навпаки набили кишені за останні три тижні.

Влада ж готова в суді доводити законність усіх витрачених на підготовку грошей, однак наразі сушить голову, ким і чим заповнити велетенські оновлені стадіони.

Поки що очевидне одне – гостинністю і доброзичливістю прості українці трохи поліпшили репутацію держави

Стадіони, аеропорти, дороги, готелі – щось зводили, а щось рихтували цілих 5 років. Країна то встигала, то катастрофічно запізнювалась.

Об’єкти будувалися і дорожчали. І от після фінального євросвистка міністр інфраструктури озвучив фінальні цифри: Україна на підготовку та проведення чемпіонату витратила 40 мільярдів гривень.

І це лише прямі витрати, бо громадські євроконтролери нарахували втричі більшу суму, поділивши державні інвестиції на кількість працездатного населення.

tsn.ua