Олександр Ледида зустрівся з ректором професійної академії «Туран-Профі» Казахстану Маненом Омаровим

Співпраця на регіональному рівні у промисловій, туристичній та освітній сферах цікавить гостей з Казахстану, зазначив під час зустрічі ректор МПА «Туран-Профі» Манен Омаров:

– Вже більше 20 років обидві країни розвиваються самостійно, проте діалог між країнами налагоджений не так добре, як того б хотілося. Нині, наприклад, на ринку автомобілебудування Казахстану велику частку займає Росія. В Україні теж є підприємства, які виробляють ті ж автівки, їх перевага – близькість до кордонів зі Словаччиною, Угорщиною та іншими країнами ЄС. Цей аспект нас дуже приваблює, – зазначив Манен Омаров.

Також зацікавлені казахи і в навчально-оздоровчому туризмі. Розвиток бізнесу в східній країні потребує кваліфікованих кадрів, тому розглядається можливість співпраці у питанні підготовки фахівців у Закарпатті, створення спільного навчального центру.

– Закарпаття – край унікальний тим, що тут зберігся санаторно-лікувальний відпочинок. Наші оздоровниці залишаються дуже популярними серед українців. На базі таких закладів можна як оздоровлюватися, так і організовувати спільні навчальні семінари, – підсумував очільник Закарпаття Олександр Ледида.

Делегація із Казахстану перебуватиме на Закарпатті 3 дні, повідомили zakarpatpost.net  у прес-центрі ОДА.