Закарпатські депутати готуються до другого пленарного засідання сесії облради

Цього тижня постійні депутатські комісії обласної ради розпочали вивчати матеріали та проекти рішень до порядку денного другого пленарного засідання 10 сесії облради.

У роботі комісій взяли участь перший заступник голови облради Володимир Закурений, заступник голови облради Андрій Сербайло, керуючий справами виконавчого апарату облради Михайло Попович.

Найперше йшлося про заходи щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка склалася на території Закарпатської області упродовж 9-10 червня 2012 року. Як відомо, сильні грозові дощі, зливи, шквали, град пошкодили житлові будинки, лінії електропередач, автодороги та ряд об’єктів бюджетної сфери. Найбільше потерпіли території Перечинського та Великоберезнянського районів. Орієнтовні обсяги збитків складають 1 млн. 121 тис.грн. То ж дане питання розглянули одним із перших.

Уважно вивчили депутати і ряд проектів рішень щодо внесення змін та доповнень до раніше ухвалених програм, зокрема, до програми розроблення проекту схеми планування території Закарпатської області, до регіональної програми із забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики і вивчення суспільної думки на 2011–2014 роки, до регіональної програми земельної реформи в Закарпатській області на 2006-2012 роки. Відбувся жвавий обмін думками й пропозиціями під час розгляду внесення змін до рішення обласної ради від 30 грудня 2011 року «Про обласний бюджет на 2012 рік».

Також було приділено серйозну увагу матеріалам інших проектів рішень, зокрема про оголошення об’єкта природно-заповідного фонду місцевого значення, а це – ландшафтний заказник «Остра» на площі 20 гектарів на території Кам»яницької сільської ради Ужгородського району та про погодження проекту землеустрою щодо розмежування земель державної та комунальної власності за межами населених пунктів Гать та Чікош-Горонда на території Гатянської сільської ради Берегівського району.

Найбільш слушні думки й доповнення депутатів, висловлені ними в ході обговорення проектів рішень, будуть враховані та узагальнені до розгляду на президії облради, повідомили zakarpatpost.net у прес-службі облради.

Нагадаємо, що відповідно до частини 4 статті 46 та пункту 1 частини 6 статті 55 Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» друге пленарне засідання десятої сесії обласної ради VІ скликання пройде 13 липня о 10-й годині в Ужгороді в залі засідань обласної ради.

zakarpatpost.net