У Мукачеві хочуть збудувати аквапарк за 4 млн грн

У Мукачеві пройшов українсько-польський семінар в рамках проекту «Зміцнення місцевих органів самоврядування в Закарпатській області щодо сучасних комунальних послуг управління та енергоефективності за допомогою комплексного використання геотермальної енергії».

Участь у ньому взяли, з української сторони, Василь Цап – начальник управління інвестиційної діяльності та зовнішньоекономічних зв’язків, Адік Боднар – начальник відділу зовнішньоекономічних зв’язків, інвестицій і туризму виконавчого комітету Мукачівської міської ради, Олег Витязь – декан газонафтопромислового факультету, професор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. З польської сторони були Андрій Гонет, професор AGH, декан факультету буріння, нафти і газу, Анета Сапінська-Сліва, фахівець з геотермальної енергетики – керівник проекту та інші.

Ціллю проекту є опрацювання загальної концепції широкого впровадження геотермальних інвестицій на базі кращих польських практик, покращення рівня усвідомлення ваги геотермальних енергій.

В ході семінару українська сторона представила інвестиційну привабливість Закарпатської області в плані використання геотермальних джерел. Мова йшла про будівництво бізнес-проектів в Ужгородському, Берегівському та Виноградівському районах.

Окремо було акцентовано увагу на будівництві аквапарку з використанням мінеральної термальної води у місті Мукачеві. Зокрема, Боднар Адік презентував інвестиційну привабливість проекту. Він зазначив, що цей проект намагатимуться реалізувати міста Мукачево та польське Кросно. Загальна вартість проекту становить 4 млн грн. Фінансування цього проекту планується поділити порівну між містами. Бюджет партнерської частини проекту м. Мукачева складає приблизно 2 млн грн.

Інтернет-видання “Панорама Мукачева”