В Закарпатській облраді не вистачило 1 голосу проти «мовного закону»

13 липня, відбулася сесія Закарпатської обласної ради, у порядку денному якої зокрема розглядали і звернення до Президента Віктора Януковича з вимогою накласти вето на Закон «Про засади державної мовної політики».

Заступник голови обласної ради Андрій Сербайло з огляду на суспільний резонанс, який спричинив цей закон, пропонував розглянути питання на початку роботи сесії й закликав всіх підтримати звернення. Однак більшість депутатів не захотіли першочергового розгляду цього питання. Зрештою, коли питання мови дочекалося своєї черги, то за те, щоб вимагати у Президента ветувати Закон, проголосували тільки 54 депутати, відтак не вистачило всього одного голосу.

Крім того, під час сесії депутати Валерій Лунченко від фракції «Фронт Змін» та Антон Ліврінц від фракції «ВО «Батьківщина» оголосили про створення міжфракційного об’єднання «Об’єднана опозиція «ВО «Батьківщина». За словами Антона Ліврінца, в рамках нового утворення опозиційні депутати краще координуватимуть свою роботу.

Нагадаємо, що минулої п’ятниці під стінами будинку обласної ради 98 депутатів різних місцевих рад області, які взяли участь у форумі депутатів, уже ухвалили текст звернення, який сьогодні не підтримали більшість обласних депутатів.

 Прес-служба Закарпатської об’єднаної опозиції «ВО «Батьківщина»

zakarpatpost.net