За звернення Закарпатської облради до Президента не підписувати «мовного» закону не вистачило одного голосу

13 липня, обласні обранці Закарпаття так і не проголосували за звернення до Президента України з приводу закону “Про засади державної мовної політики в Україні”. За висловилися лише 54 із 108 депутатів.

Йдеться про заклик до глави держави не підписувати ухвалений парламентом закон. З цього питання у сесійній залі луналі різні думки. Свої позиції озвучили народні депутати Сергій Мошак та Олександр Кеменяш, голова ОДА Олександр Ледида, заступник голови облради Володимир Закурений та Андрій Сербайло та ряд депутатів облради. Висловив свою думку з «мовного» закону і голова обласної ради Іван Балога.

«Я особисто підписався під зверненням до Верховної Ради, щоб цей законопроект не ухвалювався парламентом. У травні таке звернення до голови ВР Володимира Литвина підтримали 58 депутатів облради. Я й сьогодні голосую за звернення до Глави держави, щоб він не підписував цей закон. Документ не покликаний на вирішувати нагальні проблеми у суспільстві. Цим законом хочуть посварити громаду», – зауважив Іван Балога.

Прес-служба облради