В Ужгороді на прохання циганів борщівник знищували важкою технікою

Жителів міста Ужгород, особливо тих які полюбляють відпочивати на березі річки Уж, протягом літа турбувала ситуація з поширенням такої небезпечної для здоров’я рослини як борщівник, який масово росте саме біля водойм.

Зібравши підписи понад 90 небайдужих громадян, ромська громадська організація «Романі черхень» («Ромська зірка») звернулася з офіційним листом до міського голови Віктора Погорелова з проханням вирішити цю проблему.

І це принесло свій результат: 14 липня в суботу по березі річки Уж в мікрорайоні Радванка з’явилася важка техніка – грейдер та ескаватор, які почали знищувати «джунглі» з борщівника. Під час проведення робіт були присутні міський голова В. Погорєлов та начальник КШЕПу І. Довбак. Від громади жителів Радванки – І. Балог, Е. Йовнаш, Т. Мигович, В. Омельяненко, які від імені мешканців подякували міській владі за те, що звернути увагу на цю проблему.

Хоча була зачищена тільки невелика територія, ромські активісти  в розмові з кореспондентом Закарпаття онлайн висловили сподівання, що роботи будуть продовжені і відпочивати на річці буде безпечніше.

 http://zakarpattya.net.ua/