Політики підлещуються до виборців безкоштовним квасом і отрутою

“Подарункові набори”, якими вже традиційно кандидати в депутати задобрюють українців перед виборами, цього року вирізняються різноманітністю – від “класичної гречки” політики перейшли до бісквітів, квасу і навіть отрути.

Так, на Чернігівщині нещодавно народу роздавали продовольчі пакети з борошном і цукром, а на Тернопільщині – поїли безкоштовним квасом, пише “Сегодня”.

У продовольчих пайках для киян засвітилися: дешеві шпроти, цукор, рис, бісквіти і згущене молоко. Харків’янам кандидати, крім стандартного набору – круп, цукру, чаю тощо, роздавали ще телефонні довідники та списки з телефонами райадміністрацій.

А от виборцям з Шостки на Сумщині за те, щоб вони віддали свої голоси за “потрібного” кандидата, дарували отруту проти колорадських жуків, яку роздавали просто на вулиці. Незвичайні дарунки міг отримати кожен, заповнивши заяву на ім’я кандидата і залишивши там свої ПІБ та контактні дані. Отрутою задобрювали електорат і в селищах Чернігівської області.

Нагадаємо, що, за останніми опитуваннями компанії GfK Ukraine, лише 6,2% українців готові голосувати за тих політичних кандидатів, які розщедряться їм на подарунки. При цьому 30% респондентів згодні прийняти такий подарунок.

tsn.ua