Солотвино «порвали» румунські зірки

12 липня, на свято Святих Петра і Павла, в Солотвині на Тячівщині пройшов фестиваль румунської культури і в його рамках – гала-концерт.

Спочатку – на «розігріві» – виступали закарпатські зірочки – дитячий фольклорний гурт із самого Солотвина, солісти Ангеліна Буковська, Лівія Влад з Апші, Андріан Кузо. Але найбільше сотні глядачів чекали гостей з сусідньої Румунії – «Морошан», «Хайдучі», «Етнік» та «Сезуал» і народного артиста Румунії Фуего.

Концерт на селищному стадіоні тривав більше 5 годин, румунські співаки, на диво, виконували не 2-3 хіти, а окуповували сцену надовго, жартували, заводили глядачів, які і танцювали, і підспівували, і збивали долоні від оплесків. Усі виконавці наголошували, що вони в Слатіні (румунська назва Солотвина) – удома, що саме в прикордонних районах Закарпаття і Румунії зберігаються автентичні традиції і звичаї, культура румунської нації.

Також співаки невтомно спілкувалися, фотографувалися, роздавали автографи. Тепер мабуть немає у Солотвині та околицях молодої людини, котра б не мала фото в обіймах улюбленців, зокрема, на мобілках.

Гурти і Фуего виконували переважно фольк — народну музику, стилізовану на сучасний лад, естрадні хіти, були й англійські найпопулярніші композиції, і обробки російських «Калинка-малинка» та «Выходила на берег Катюша».

Близько півночі свято завершив фантастичний феєрверк.

uzhgorod.in