Фанчиково відсвяткувало День села

У неділю, у селі Фанчиково Виноградівського району відзначали День села. Для цього організували чимало заходів – у центрі села, поблизу будинку культури встановили сцену, на які виступали кращі колективи району. Почесні мешканці села принесли квіти до пам’ятників воїнів-визволителів, святих Кирила та Мефодія, а також Пресвятої Діви Марії. 

В селі, в якому проживає понад 5 тисяч мешканців діють чотири церкви: реформатська, римо-католицька,   греко-католицька та православна. Серед найвідоміших вихідців із села – заслужений майстер спорту СРСР з футболу Василь Рац  та його вчитель – Юрій Параска. Саме 100 річчю з дня народження Юрія Параски й присвятили футбольний турнір, який розпочався у Фанчикові ще в четвер. Кубок дістався футбольному клубу «Підвиноградів», який у неділю у фіналі переграв команду з Чепи.

Також депутат розповіла й про масштабний соціальний проект в селі – тут з минулого року почали зводити дитсадок.  Нині на території Фанчиківської сільради, у трьох селах – Фанчикові, Троснику та Притисянському є чимала черга у дитсадок – більше 130 діток. Працюють три дитсадки, але всі – в пристосованих приміщеннях церковних фар. Новий заклад буде розрахований на 75 місць. Загальна вартість проекту – близько 5 мільйонів гривень. Вже зведено перший поверх, огороджено територію.

Опісля Юдіта Петеї вручила  грамоти обласної ради визначним мешканцям Фанчикова. Також від голови обласної ради Івана Балоги їм були вручено цінні подарунки. А чотири місцеві листоноші отримали ще й велосипеди.

Святковий настрій всім присутнім дарували вихованці місцевого будинку культури. Порадували яскравими виступами і малеча з дошкільних закладів. Творчі колективи із сусідніх сіл виконували угорські народні пісні та танці. Розігрувалася на дні села і лотерея, а на стадіоні проходили спортивні змагання. Про це  повідомили з прес-служби Закарпатської облради.