Як зустріти другу хвилю економічної кризи

Перед другою кризою населенню радять погасити кредити і запастись валютою.

Практично усі економісти та фінансисти України переконані, що рано чи пізно друга хвиля кризи накриє країну, тому радять громадянам заздалегідь підготуватись до неї. В першу чергу експерти радять скуповувати валюту. Звернути увагу слід на долар та інші “екзотичні” валюти на зразок фунтів та швейцарських франків. Євро купувати не варто, оскільки він і надалі буде втрачати позиції, пише money.comments.ua.

Також фахівці рекомендують слідкувати за новинами про банки, у яких громадяни тримають депозити. Якщо по них буде з’являтись негативна інформація, вклади слід перевести в інші фінустанови, а краще – у декілька. Також Не слід розміщувати на одному депозиті більше 150 тис. грн, оскільки цією сумою обмежується сума виплати по одному вкладу Фондом гарантування вкладів фізосіб. Якщо у громадян є кредити в іноземній валюті, краще їх конвертувати в гривню.

В цьому випадку ставка може бути трохи вищою, зате це попередить можливі додаткові витрати на обслуговування кредиту, якщо курс долара різко піде вгору. Найкращий же варіант – постаратися економніше витрачати гроші по можливості швидше погасити кредит. Адже в разі погіршення ситуації в країні доходи можуть скоротитися.

Це неминуче призведе до проблем з оплатою кредиту. В цьому випадку позичальник ризикує зіпсувати свою кредитну історію, а також понести додаткові витрати у вигляді сплати штрафних санкцій, пені та ін.

Нагадаємо, нещодавно екс-міністр економіки України Богдан Данилишин заявив, що зниження обсягів виробництва в Україні і посилення дефляційних процесів можуть призвести або до дефолту або до девальвації національної валюти.

tsn.ua