Тунель під українським кордоном в Закарпатті міг належати високопосадовцям

Підземним ходом завдовжки 700 метрів могли переправляти людей.

 Прокладений під кордоном України та Словаччини тунель міг використовуватися не лише для контрабанди товарів, але й нелегального переміщення людей. Про це заявив міністр внутрішніх справ Словаччини Роберт Калинак, ідеться в сюжеті ТСН.

“Тунель обладнаний на високому рівні, всередині їздить саморобний поїзд. Його використовували для контрабанди товарів широкого вжитку, переважно цигарок. Але ми підозрюємо, що цим тунелем також могли нелегально переправляти людей”, – сказав міністр.

“Це надзвичайна подія. Нічого подібного ані в Словаччині, ані в сусідніх країнах не було”, – додав він. Тунель до ЄС завдовжки майже 700 метрів. Він пролягає на глибині 6 метрів. Підземеллями поєднуються складські приміщення містечка Вишнє Німецьке на словацькій території та один із приватних будинків Ужгорода. Всередину проведене електропостачання, уздовж тунеля – рейки, якими пересувається саморобний міні-електропоїзд.

Словацькі поліцейські визнають, що були просто приголомшені не так тим, що знайшли тунель під кордоном, як його конструкцією та оснащенням. Факти вказують на те, що використовували конструкцію для контрабанди – у складі, де був вихід, знайшли чималі запаси тютюнових виробів.

Власник складу та його водій заарештовані. Але слідство вважає, що фігурантів у справі буде значно більше. Закарпаттям ширяться чутки про ймовірну причетність до масштабного контрабандного шляху високопосадовців. Утім, з українського боку поки що більше запитань, ніж відповідей.

tsn.ua