Черновецький витрачає на бомжів мільйон доларів щороку

Екс-мер Києва Леонід Черновецький зізнався, що на рік витрачає майже один мільйон доларів на добродійність і спрямовує цю допомогу насамперед безпритульним.

“Коли в мою сім’ю прийшла біда і я потрапив в церкву до Сандея (т.з. “Посольство Боже” – прим. ред.), я побачив сотні людей з великими матеріальними проблемами, колишніх алкоголіків, наркоманів, бомжів. Я раптом відволікся від бізнесу і став дивитися на світ зовсім іншими очима, відчувати гостро не тільки свій, а й чужий біль”, – розповів Черновецький в інтерв’ю “Сегодня”.

За його словами, саме Сандей Аделаджа дав йому ідею допомагати безпритульним, яких ніхто не любить і які викликають у перехожих лише презирство. А сам Черновецький надав цій ідеї “масштабного” формату.

“Я організував їдальню, найняв лікарів, юристів, які відновлювали бомжам документи. На день їдальня видавала до 1500 обідів. Я почав сам зустрічатися з ними. Приділяв їм по годині, дві у вихідні”, – розповів політик.

Черновецький пригадав, що зустрів у цій їдальні і свого колишнього колегу – начальника слідчого відділу одного з райвідділів міліції Київської області, і керівників різних підприємств.

“Чому вони стали бомжами, я так відповіді і не отримав, і ніколи вже не отримаю, і в світі ніхто не знає, чому людина добровільно виходить з соціально правильного життя і приймає філософію безпритульного. Але зате я точно знаю, що вони люди! У них свій кодекс честі, свої правила поведінки, свої взаємостосунки один з одним”, – зауважив він.

“Чому я почав займатися цим … Бо хотів звернути увагу Бога на те, що я служу Йому, щоб Він почув мої молитви, вирішив мої проблеми. Ось такий своєрідний егоїзм був в моїх взаєминах з Всевишнім”, – зізнався Черновецький.

Зараз, з його слів, він залучає до цієї допомоги все більше бізнесменів та “просто людей з добрим серцем”.

“І вони допомагають – зробивши це одного разу, вже не йдуть. І якщо я витрачаю на рік майже 1 млн доларів, то вони допомагають продуктами, послугами та іншими речами ще мільйони на півтора. Таких благодійників більше п’ятисот тільки юридичних осіб. А це означає, що з моєю допомогою Бог до них достукався і їм напевне буде від Нього допомога. Моя місія в цьому сенсі – щоб через доброчинність якомога більше людей долучилися до служіння добрій ідеї”, – сказав колишній градоначальник.

Він повідомив, що зараз по Києву додатково їздять три новеньких “Фольсвагена” міні-вена і розвозять по 20 точках їжу. “Хорошу їжу! І їдять її в тому числі і пенсіонери. Я тепер думаю, як для пенсіонерів зробити окремі їдальні”, – поділився політик і додав, що у нього в планах – відкрити такі центри по всій Україні.

http://tsn.ua/