“Укрзалiзниця” продаватиме квитки за паспортами

“Укрзалiзниця” планує зайнятися продажем залізничних квитків за паспортами і вже найближчим часом ухвалить рішення з цього питання. Про це сказав генеральний директор “Укрзалiзницi” Володимир Козак.

“Ми розглядаємо це питання в зв’язку з тим, що якщо будуть електронні квитки, то там буде необхідність встановлення особи. Але, як показала практика, коли квитки продавалися за паспортами, то була затримка в чергах із продажу квитків, а перевізники як були тоді, так є і зараз. Це практично не позначиться на них”, – заявив Козак.

За його словами, ініціатива повернутися до старої системи продажу квитків розглядається з усіх сторін, і ця ідея обговорюється з урахуванням позицій і продавців, і покупців. При цьому, каже Козак, “Укрзалiзниця” планує відмовитися від бланків суворої звітності в пасажирських перевезеннях і ввести систему електронних квитків до жовтня 2012 року.

“Ми сьогодні вже практично закінчуємо роботу з Державною податковою службою, і очікуємо, що в жовтні вже відійдемо від бланка суворої звітності і повністю перейдемо на електронні квитки.

У тому числі квитки, які куплені через Інтернет, не потрібно буде роздруковувати в касі, а можна буде за квитком, проданим через Інтернет, безпосередньо сідати в потяг, в якому буде визначатися і фіскалізація квитка, і особистість, яка квиток придбала”, – додав гендиректор “Укрзалізниці”.

news.finance.ua