“Балога або відчуває, що його звільнять, або готується до виборів” – експерт

Останнім часом міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога почав активно критикувати владу на своїй сторінці у Facebook .

Політолог Віктор Чумак у коментарі Gazeta.ua висловив припущення, що міністр скоро може позбутися свого місця. Крім того, на його думку, така активізація у соцмережах може бути підготовкою Балоги до парламентських виборів.

“Тут треба думати, чи буде іти Балога у наступний парламент, чи збирається він кудись балотуватися. Будь-яка інтернет-активізація політика пов’язана з двома речами: або це активізація напередодні виборів, або відчуття того, що ту позицію, яка у нього є на сьогоднішній день, він втрачає, – вважає експерт. – Просто треба показати обґрунтованість втрати цієї позиції, або у цьому випадку мабуть і певну опозиційність щодо діяльності влади”.
Політолог додав: “Якщо він відчуває, що іде з уряду, то перед тим, як бути звільненим з Кабміну, йому треба показати свою думку. Бо якщо це так, то не просто його звільняють, а за певну його позицію: політичну, ідеологічну”.

“Мотивація дуже проста: або вибори, або Балога іде з уряду”, – підкреслив Чумак.

На думку політолога, єдиний шанс Балоги потрапити до парламенту — це іти по мажоритарному округу, оскільки у його політичної сили шансів подолати 5%-бар’єр немає.

“Про політичну силу можна не говорити, а от мажоритарка — можливо. Є, наприклад, Закарпаття , де він може балотуватися. Але треба почекати і тоді буде видно, хто куди піде балотуватися”, – наголосив експерт.

Нагадаємо, що нещодавно Балога різко розкритикував поведінку президента РФ Володимира Путіна під час його візити до Ялти та зустрічі із президентом України Віктором Януковичем. Зокрема він висловив своє невдоволення запізненням Путіна на зустріч через візит до байкерів, тим, що російський президент постійно перебивав Януковича, та і загалом, на думку Балоги, пропозиції РФ були “знежирені”.

Такі вислови мінітсра у соцмережі мали резонанс і викликали різку реакцію російської сторони.

gazeta.ua