Мукачівці найбільше користуються новим сервісом від податкової

Активність підприємців та керівників підприємств відзначив керівник податкової служби Закарпаття Василь Іванчо під час зустрічі з представниками бізнесу Мукачівщини, адже за безкоштовними електронними ключами звернулося вже 70 суб’єктів господарювання Мукачева та Мукачівського району.

За словами голови ДПС у Закарпатській області В.Іванчо, усі сьогодні розуміють, що за електронною звітністю – майбутнє. І це майбутнє не таке вже й далеке. Відрадно, що суб’єкти господарювання району усвідомлюють це і у повній мірі користуються сервісом, який запровадила Державна податкова служба України.

Закарпатське представництво Акредитованого Центру сертифікації ключів ІДД ДПС України, яке працює в Ужгороді, готове працювати з усіма бажаючими отримати особистий електронний підпис, запевнив Василь Іванчо.

Разом з тим, на запитання присутніх щодо обов’язковості подання податкової звітності в електронному вигляді, він відповів, що ніякої обов’язковості щодо переходу на електронне звітування немає. «Платник сам обирає спосіб подання звітності до податкової інспекції, визначений Податковим кодексом, – сказав В.Іванчо. – Наше завдання – максимально спростити йому цей процес, тому служба запроваджує щораз нові сервіси. А отримання безкоштовних ключів дає до них доступ».

До прикладу, уже зараз платники, які звітують Інтернетом, мають можливість в режимі онлайн дізнаватися про наявність податкового боргу чи отримувати довідку про відсутність такого боргу. У майбутньому працюватиме ще й «електронний кабінет платника податку», який забезпечить надання нових можливостей в он-лайн режимі.

Після завершення зустрічі з головним податківцем краю майже 200 платників податків Мукачівщини мали змогу під час семінару ознайомитися із змінами, внесеними з 1 липня до Податкового кодексу України, і отримати індивідуальні консультації від фахівців ДПС у Закарпатській області та територіального відділення Асоціації платників податків України, – повідомили в ДПС у Закарпатській області.

zakarpatpost.net