На вертолітному заводі в селі Дубове працівники отримують по 100 гривень зарплати а цехи ріжуть на метал

Про підсумки роботи за І півріччя йшла мова на нараді в Тячівській РДА, яку провів голова адміністрації Михайло Шелевер.

Важливість питання очевидна. Адже саме показники визначають не лише стан соціально-економічного розвитку району, що впливає на рівень життя населення, а й ефективність роботи влади. Тому кожен начальник районної структури відповідав за свій показник, свою ділянку роботи особисто.

Поцікавився керівник району питанням заборгованості по заробітній платі та її виплатою на Дубівському ЗЗВО. Саме невтішна ситуація на даному підприємстві вже не перший раз негативно впливає на загальний рейтинг району. На сьогодні тут практично нічого не змінилося. У заводу заблоковані рахунки, працівники отримують по 100 гривень зарплати, цехи ріжуть на метал. Щоб якось вплинути на цю негативну тенденцію Михайло Іванович розпорядився направити на місце комісію і відповідні звернення в контролюючі органи та вищестоящі інстанції.

Щодо заборгованості по інших показниках (оплата за комунальні послуги, газо- та електропостачання) то контроль повинен бути постійним з боку керівництва та працівників служб. Також в центрі уваги – виконання бюджетів, зокрема, що стосується поступлення коштів від продажів майна та землі.

 

 

 

 

 

Не обійшлося на нараді і без вічної «дорожньої» теми. Голова адміністрації попросив начальника Тячівської філії «Райвтодору» Михайла Немеша відобразити чітку картину: де і як ремонтуються дороги. На що той відповів, що питання зрушено з мертвої точки, оскільки вже є в наявності матеріал і паливо. 27 кілометрів доріг загального користування у районі та десятки кілометрів доріг комунальної власності вже в процесі роботи.

Зокрема у таких населених пунктах як Лопухово, Добрянське, Новоселиця, Ганичі та ін.

Михайло Іванович звернув увагу на такі проблеми як регуляція річок, неконтрольований вивіз гравію та тотальне засмічення прибережних територій, що загрожує екологічною катастрофою.

Поцікавився керівник району також станом справ на спорудженні об’єктів соціальної сфери – Новоселицької школи, Углянської ДЛ, житлового кварталу у Тереблі, будівництвом третьої черги підвідного газопроводу до смт.Солотвино тощо.

З приводу розглянутих і обговорених питань на нараді дано доручення.

Любов Немеш

tyachiv-rda.gov.ua