Об’єднана опозиція проводитиме навчання членів виборчих комісій на Закарпатті

Об’єднана опозиція проводитиме навчання членів виборчих комісій на Закарпатті, аби не допустити збереження влади однієї групи.

Про це заявив заступник голови Верховної Ради України, один з лідерів “Батьківщини” Микола Томенко під час відвідування Закарпаття, повідомили УНІАН в його прес-службі. “Закарпаття є тим регіоном, в якому об’єднана опозиція планує зайняти перше місце за партійними списками та вести серйозну боротьбу за мажоритарні округи”, – сказав він.

На переконання М.Томенка, опозиція не повинна допустити повторення ситуації, аби влада в Закарпатті постійно “передавалася виключно одній партії чи одній родині”. “Розуміючи небезпеку, опозиція запланувала навчання членів виборчих комісій, випуск пам’яток для членів комісій, в яких чітко нагадується, що за фальсифікацію виборів передбачається кримінальна відповідальність”, – сказав він.

М.Томенко нагадав, що виборча документація має зберігатися 5 років, і це є сигналом для всіх, що справу за фактом фальсифікацій можна відкрити і після обрання нового Президента.

unian.ua