В Ужгороді горщиками з туями відгородили пішохідний міст від транспорту

В мерії хочуть зробити площу Петефі пішохідною і відтак -“цивілізованою”. Наразі ж обмежили під’їзд і паркування біля пішохідного мосту туями в горщиках

Туї, висаджені у великі горщики, обмежують під’їзд до пішохідного мосту і відповідно й паркування поблизу нього. Як розповів міський голова Віктор Погорєлов на прес-конференції, цей крок наближує вигляд цього куточку міста до омріяного – коли одна з центральних площ міста буде комфортною для пішоходів.

“Скажу відверто – зараз не знаю, яких кроків вжити до цієї парковки на площі Петефі. Мабуть, треба це жорстко вирішувати!”, – сказав мер.

“Ми вивчаємо кілька варіантів, а почали з витіснення автомобілів від пішохідного мосту. Я бачив – доходило вже до того, що машини заїжджали ледь не на самий міст, зокрема таксі. Я вирішив обмежити там рух таким чином, аби було гарно і не на шкоду пішоходам. Ми звернулися до наших будівельних гіпермаркетів, вони безкоштовно надали горщики, а комунальне підприємство висадило туї.

За ними стежить готель, де є камери відеонагляду, вони ж поливають туї та дбають, аби там не було сміття, недопалків. На днях ми виставимо ще шість таких “обмежувачів” – будемо поступово відтісняти з площі транспорт. Це задум не новий, я про це думав і за минулої каденції, ми ще тоді мріяли облагородити площу – облаштувати там лавиці, ліхтарі… Це буде. Але багато є тих, хто цього не хоче – чимало б воліли під’їхати просто під міст, бо йдуть у крамницю чи кафе, не кажучи вже про таксистів, які окупували територію. На жаль, вони не зважають на людей, яким це заважає. Що ж, будемо вчити”, – цитує Віктора Погорєлова його прес-секретар Алла Хаятова.

http://zakarpattya.net.ua/