Закарпаття опинилося на вершині рейтингу “найщасливіших” регіонів України

Російські колеги вже не перший рік складають так званий«Індекс нещастя» для держав світу і регіонів Російської Федерації. Суть індексу проста: журналісти підсумовують показники інфляції і безробіття – чим більшим у результаті виявляється показник, тим нещасніша певна країна або регіон Росії.
Російський портал також обґрунтовує вибір статистичних даних, необхідних для розрахунку індексу: американський економіст Артур Окун у 70-х роках минулого століття порахував, що саме інфляція і безробіття приносять найбільше страждання людям. Надихнувшись досвідом сусідів, «Коментарі» вирішили скласти аналогічний індекс для українських регіонів.

 

Таким чином, якщо брати на віру вищезазначене твердження Артура Окуна, можна з повною відповідальністю стверджувати, що до п´ятірки «найнещасніших» куточків України входять:

Чернігівщина і місто-герой Севастополь – 11,3

Миколаїв – 11,2

Крим – 11,1

Херсон і Луганщина – 11

Житомирщина – 10,9.

Одночасно п´ятірку «найщасливіших» регіонів країни складають:

Закарпаття і Київщина – 7,9

Чернівецька область – 8

Івано-Франківщина – 8,4

Вінниччина – 8,7

Харківщина і Волинь – 9.

У результаті, як виявилось, західні області країни, де відсутні великі промпідприємства і мало не половина населення виїхала на заробітки до Євросоюзу, переважно почувають себе набагато краще за східні регіони, що «кують ВВП».

Коментарі