Театр Ступки очолив колишній “худрук” Закарпатського облмуздрамтеатру

25 липня наказом міністра культури України Михайла Кулиняка виконуючим обов’язки художнього керівника Національного академічного театру ім. Івана Франка призначений Станіслав Мойсеєв. Про це повідомила прес-служба Міністерства культури.

Станіслав Мойсеєв свою професійну діяльність розпочав у Сумському драматичному театрі ім.Щепкіна, куди його було запрошено зразу після закінчення у 1981 році Київського театрального інституту ім.Карпенка-Карого.Вже з перших своїх робіт (“Дві стріли” О.Володіна, “Наталка Полтавка” І.Котляревського) Станіслав Мойсеєв заявив про себе як цікавий, перспективний митець з оригінальним баченням театрального світу.

Пізніше його запрошено у Закарпатський музично-драматичний театр (м.Ужгород), де він стає художнім керівником і ставить ряд вистав, що були високо оцінені критиками (“Витівки Скапена” Ж.-Б.Мольєра, “Зона” М.Куліша,”Федра” Расіна та ін.).Останні 14 років творчою платформою Станіслава Мойсеєва стало місто Київ. Тут він встиг попрацювати, не тільки на рідній сцені Молодого театру, а й у Національному театрі ім.Франка, Національному театрі ім.Лесі Українки, ТЮГу та театрі “Браво”.

Він буде в.о. художнього керівника Національного театрі ім.Франка, поки не призначать художнього керівника.

Нагадаємо, за словами актора Богдана Бенюка, перед смертю Богдан Ступка написав лист Віктору Януковичу з проханням призначити нового керівника театру, якому він віддав не один десяток років. Бенюк підкреслив, що колектив закладу культури хоче бачити на посаді художнього керівника не сторонню людину або новачка, а того, хто знайомий з театральної кухнею зсередини.

Нагадаємо, Богдан Ступка помер 22 липня на 71 році життя. У театрі ім. Івана Франка він пропрацював 34 роки, причому з 2001 року до останніх днів життя був його художнім керівником. Що стосується Мойсеєва, то він раніше співпрацював з сином Богдана Ступки Остапом. Зокрема, він задіяв Остапа в спектаклі “Московіада” за Андруховичем.

ЛІГАБізнесІнформ