Закарпатська “Говерла” вкотре програла… тепер “Динамо”

Три поспіль перемоги на старті чемпіонату Україна вивели «Динамо» в лідери турнірної таблиці. 27 липня на НСК «Олімпійський» з рахунком 3:1 була переможена закарпатська «Говерла».

Як і прогнозувалося, в стартовому складі Юрій Сьомін не задіяв Євгена Хачеріді та Леандро Алмейду. Наставник «Фейєноорда» Рональ Куман, який з ложі почесних гостей НСК «Олімпійського» спостерігав за перипетіями зустрічі, зміг побачити склад максимально наближений до того, який вийде через чотири дні проти його підопічних.

Отже, місце у воротах зайняв Коваль, Михалик і Бетао склали пару центральних захисників, на лівому фланзі захисту діяв Гусєв, на правому – Данило Сілва. В центрі поля вийшли Вукоєвич і Велозу, ліворуч у півзахисті Дуду, праворуч Ярмоленко, а під форвардом Ідей розташувався Кранчар. У порівнянні з попередньою грою з «Арсеналом» Сьомін вніс дві зміни, випустивши замість Хачеріді і Гармаша Гусєва з Дуду. Незважаючи на присутність на полі Гусєва, з капітанською пов’язкою команду на поле вивів Тарас Михалик.

Динамівці прогнозовано з перших хвилин повністю заволоділи ініціативою. Спочатку дальніми, але неточними ударами воротаря Олександра Надя пробували застати зненацька Ніко Кранчар, Андрій Ярмоленко та Олег Гусєв. Після півгодини гри господарі перейшли до більш грунтовним дій, стразу поставивши суперника в складне становище. Проте до цього часу рахунок уже був 0:1 на користь ужгородців. На 20-й хвилині в контратаці Давид Одонкор прорвався по правому флангу, прострілив на дальній кут воротарського майданчика, з району якого екс-динамівець Олександр Косирін переправив м’яч в порожні ворота.

Через десять хвилин рахунок був рівний. Мігель Велозу подав з кутового, а Гусєв з кута воротарського кивком голови підрізав м’яч у дальній від воротаря кут.

Після перерви в бій був кинутий Гармаш, який замінив Дуду, трохи пізніше замість Кранчара вийшов Нінкович. Динамівці продовжили насідати на ворота «Говерли», навіть з урахуванням спекотної погоди були присутні швидкість, масовані атаки. Проблеми виникали на завершальній стадії – Ярмоленко пробив вище воріт з п’яти метрів, Кранчар упустив м’яч на лінії воротарського майданчика. Чим ближче до фінального свистка, тим сильніше наростав тиск на ворота ужгородців. Паличкою-виручалочкою для «Динамо» в третьому матчі поспіль став Браун Ідейє. На 86-й хвилині Гармаш і Ярмоленко розіграли у штрафному комбінацію, удар Андрія воротар парирував, але тут як тут опинився Ідейє, який і переправив головою м’яч у ворота. Цікаво, що це був четвертий гол «Динамо» в нинішньому сезоні, і всі вони були забиті головою.

У компенсований час Ідейє забив ще один м’яч, заставши зненацька Надя хльостким ударом з 27-ми метрів. У результаті динамівці за матч завдали 30 ударів по воротах суперника, з яких три стали результативними. А удари Брауна Ідейє у третій грі поспіль приносять «Динамо» перемогу.

Голи: Райчевіч, 30 (у свої ворота), Ідейє 86, 90+2 – Косирін, 20

Динамо: Коваль, Данило Сілва, Бетао, Михалик, Гусєв, Вукоєвич, Велозу, Кранчар (Нінкович, 59), Дуду (Гармаш, 46), Ярмоленко, Ідейє

Говерла: Надь, Малішіч, Мелікян, Щедраков, Єлісєєв, Одонкор (Міщенко, 61), Райчевіч, Печонкін (Макаренко, 41), Трухін (Трішовіч, 81), Микуляк, Косирін.

Нагадаємо, перед матчем з «Говерлою» «Динамо» підписало бразильського форварда Раффаеля.

rbc.ua