В Ужгороді ковалі пропонують безкоштовно оновити міст. Влада не хоче?

В Ужгороді планують оновити візуальний вигляд пішохідного мосту, що з’єднує площі Театральну і Шандора Петефі. Ініціатором та розробником проекту виступив ужгородський коваль Сергій Безик.

«Я планував організувати роботу і повністю обновити наш пішохідний міст – перила , ліхтарі. Такий міст більше вписався б в архітектуру міста, ніж цей зелено-жовтий. Ковку готова виконати наша ковальня «Безик – Майстер», – ділиться планами Сергій.

Ще весною він розробив комп’ютерний проект, де видно, як міст виглядатиме після завершення робіт. На малюнках видно, що проектом передбачено трохи більше ліхтарів, ніж є зараз. Кольорова гамма — чорний колір з ефектом потертої бронзи. Зі своєю ініціативою він звернувся до міськради, але безуспішно.

«За власний кошт я готовий зробити частину секцій і організувати пошук коштів на іншу частину. Я мав зустріч з мером і головним архітектором. Ідея їм сподобалась, але виявилось, що їм це не потрібно… Далі розмов справа не пішла. На жаль», – констатує коваль.

Для того, щоб хоча б організувати збір коштів на оновлення мосту потрібно схвалення художньої ради міста. Вартість проекту – 1 млн. гривень. Їх коваль планує отримати від спонсорів. Аби викувати всі елементи, що потрібні для мосту, майстерні знадобиться 1 рік.

Віталій Глагола, Мукачево.net