У Тур’я-Реметі діти граються на новозбудованих майданчиках

Звичайне собі село Тур’я-Ремета Перечинського району. Як і всі, зі своїми проблемами, потребами та радостями. 18 липня тут стало на одну потребу менше, і на один привід порадіти більше: спорудили новий дитячий майданчик.

Мати такий майданчик при сільському дитячому садочку жителі хотіли давно. Дошкільний заклад відвідує 93 дитини, що розділені на три групи: ясельну, середню і старшу. І їхні батьки, і працівники садочка неодноразово зверталися до представників влади з проханнями допомогти їм у цьому, але ті нічого не робили, посилаючись на брак коштів…

Нарешті люди звернулись по допомогу до народного депутата Олександра Каменяша. З його ініціативи діткам із Тур’я-Ремети подарували своєрідний «міні-центр розваг».

Новенька дерев’яна гірка, гойдалки, драбинки вже красуються перед приміщенням дитячого садочка. Діти, які тут зранку з мамами, випробовують їх, і видно, що отримують від цього неабияке задоволення. А на обличчях жінок – радісна усмішка і деяке полегшення. Кажуть, що вже й не вірили в те, що на них звернуть увагу і почнуть допомагати. А коли почули про початок робіт з установлення майданчика для їхніх дітей, ішли й самі дивилися, чи це правда.

«Старший мій синочок Єгорко ходив до ясельної групи, тепер його переводять до середньої. Але в нашій сім’ї скоро поповнення, тому в цьому садочку вже будуть двоє моїх дітей. Ми, батьки, дуже задоволені тим, що тут зробили. До того, як збудували цей майданчик, на подвір’ї були ще старі, радянські гойдалки, на які навіть було страшно сісти. Садочок справді потребує оновлення, але процес уже пішов. На зборах батьківського комітету ми постійно обговорюємо наші проблеми та шляхи їх вирішення. Думаю, що все вдасться, особливо, якщо нас і надалі будуть підтримувати люди, яким не байдуже до наших проблем», – ділиться враженнями мама одного з вихованців садочка Галина Мешко.

Голова Тур’я-Реметівської сільської ради, що теж прийшов на відкриття майданчика, щоб подякувати ініціаторам, не приховує свого задоволення. Пояснює, що через погане фінансування ніяк не могли обладнати подвір’я таким майданчиком, хоч і дуже хотілося це зробити. «А тепер і діти будуть мати де гратися, і вигляд з вулиці вже зовсім не той. Ну, і моральне задоволення від того, що щось зрушилося з місця. Відгуків від батьків дуже багато, всі вдячні за зроблену роботу. Думаю, це буде стимулювати нас до подальшого облаштування майданчика казковими персонажами, щоб діткам було цікавіше проводити там час», — каже Михайло Біган.

 

 

 

 

 

 

 

Роботи тут іще непочатий край, адже саме тепер іде ремонт всередині приміщення, який планують закінчити до кінця літа. Також тут будується велика дерев’яна альтанка, що має стати окрасою подвір’я і місцем для веселих забав малечі. Ще батьки і вихователі вважають, що необхідно по-ставити нову огорожу, закупити дитячі меблі, іграшки. «Я не можу обіцяти, що вирішу проблеми, адже роблю все в міру своїх можливостей. Але я обіцяю, що спробую вам допомогти, коли мені випаде така нагода. Якщо чесно, не розумію того, коли починають робити 10 справ одночасно, а врешті-решт не завершують жодної. Краще почати одну, але довести її до пуття», – зазначив народний депутат Олександр Кеменяш.

Проблеми дитячих садочків виявляються зовсім недитячими, адже багато з них взагалі позакривали, позбавивши дітей можливості зростати в колі своїх однолітків, а їхніх батьків – нормально працювати. А тим дошкільним закладам, котрим пощастило залишитися відкритими, необхідно вирішувати низку серйозних питань, серед яких ремонти приміщень, проведення газового  опалення, організація нових груп. І вирішувати ці проблеми необхідно вже тепер, щоб рік за роком виховувати маленьких українців, які згодом стануть гідними громадянами своєї держави.

Олександр Кеменяш: «Я не роблю це для себе – хочу допомогти людям. Я задоволений тим, що роблю щось корисне і приємне для них. Не можна вирішити всіх проблем відразу – кажу це завжди, але треба наполегливо працювати над тим, у чому ти впевнений. Обіцяти може кожен. Я цього не роблю просто так. Думаю, що краще, не обіцявши нічого, прийти і зробити, ніж дати людям надію, а потім не виправдати своїх слів».

nedilya.net