Для Мадонни та її балету у Києві потрібні 15 гримерок, у кожній мають стояти білі троянди, а стіни будуть завішені спеціальною тканиною, яку команда зірки привезла з собою

У той час, як українські вболівальники з нетерпінням чекають суботнього концерту американської поп-легенди Мадонни в Києві, організатори заклопотані останніми приготуваннями до грандіозного шоу.

Як повідомили у концертній агенції Melnitsa International, яка влаштовує виступ зірки, райдер Мадонни вважається найскладнішим.

“Проте ми впевнені, що ми його виконаємо”, – запевнила ВВС Україна Леся Клочай з агенції Melnitsa.

За її словами, Мадонна виставила райдер у 48 сторінок, який складається з технічної та побутової складових.
У частині, яка стосується побуту зірки у Києві, йдеться, зокрема, про те, що Мадонні та її шоу-балету потрібні приблизно 15 гримерок. Більше того, у кожній мають стояти білі троянди, а стіни будуть завішені спеціальною тканиною, яку команда зірки привезла з собою.

“З собою вона планувала привезти і особистого кухаря”, – додала пані Клочай.

Меблі у кімнатах київського готелю, де проживатиме Мадонна, мають бути розставлені за особливою схемою – це пов’язано з вченням Каббала, послідовницею якого є співачка.

За словами Лесі Клочай, приїжджі зірки зазвичай вимагають супровід ДАІ, проте у райдері Мадонни такого пункту не було.

“З того, що я ще можу відкрити з її райдера, то це те, що Мадонна дуже піклується не лише про свій комфорт, а й про здоров’я працівників – у технічній частині райдера є вимога про те, щоб під час зведення сцени, у якому задіяні 300 людей, за станом здоров’я працівників цілодобово спостерігали чергові лікарі”, – розповіла пані Клочай.
Сцену на НСК “Олімпійський” збирають з понеділка: її розмір становитиме 70 на 30 метрів.

Vyshyvanka для Madonna

Концертна агенція Melnitsa разом з організаторами українського тижня моди Ukrainian Fashion Week ще декілька місяців тому оголосили конкурс для дизайнерів – учасники мали створити вишиванку, яка найкраще пасувала б американській зірці.

Фінал конкурсу “Vyshyvanka для Madonna” відбувся 13 липня, йдеться на сайті Ukrainian Fashion Week.
На вечірці “Vyshyvanka-Party” 12 фіналістів представили свої роботи.

Серед них були і роботи українських дизайнерів: Олени Буреніної, Олесі Теліженко та Анастасії Іванової.
Обирало ж найкращу вишиванку для Мадонни почесне журі, до якого увійшли тільки чоловіки, зокрема, Олег Михайлюта з гурту ТНМК, ресторатор Микола Тищенко та продюсер Павло Шилько.

Переможницею конкурсу “Vyshyvanka для Madonna” стала Олена Буреніна – вишиванку саме її авторства і подарують Мадонні на концерті у Києві.

У Києві американська поп-діва виступить у суботу, 4 серпня, на НСК “Олімпійський”. Квитки на концерт коштують від 700 до 13000 гривень.

Шоу пройде у рамках туру Мадонни The M.D.N.A. Tour, який стартував 31 травня.

Протест у Варшаві

У середу ввечері концерт Мадонни пройшов у Польщі, де католицькі організації і об’єднання ветеранів Другої світової війни Клацнути висловили протест проти виступу: їх обурило те, що концерт збігся з річницею початку Варшавського повстання 1944 року.

Щороку 1 серпня поляки вшановують понад 200 тис. загиблих в ході Варшавського повстання, а рівно о 17:00 про початок повстання нагадує гудок сирени.

Людей, які купили квитки на концерт Мадонни, організатори кампанії закликають бойкотувати її шоу.

Католицька організація Krucjata Mlodych (“Хрестовий похід молодих”) почала в інтернеті збір підписів під зверненням “Не піду на концерт Мадонни”. За її даними, підписалися понад 50 тис. осіб.

Врешті-решт, організатори погодились показати перед концертом невелике відео про події 1944 року.

Своєю чергою, католицькі організації ініціювали проповіді з критикою Мадонни на церковних месах і проводили молебні на вулицях Варшави.

Вони заявляли, що співачка ображає почуття християн, використовуючи на сцені охоплений полум’ям хрест і терновий вінок, а також пропагує порнографію і сексуальні збочення.

bbc.co.uk