Закарпаття: Цьогоріч до відповідальності притягнуто 12 податківців

Відділом внутрішньої безпеки при ДПC у Закарпатській області Управління внутрішньої безпеки ДПC України з початку 2012 року проведено 61 службову перевірку та розслідування щодо працівників органів державної податкової служби.

За результатами проведених перевірок до різного виду відповідальності притягнуто 12 працівників податкової служби, в т.ч. 3 звільнено. Винесено 17 офіційних застережень працівникам органів ДПС про недопущення протиправної поведінки.

Продовжується і робота, спрямована на попередження корупційних діянь з боку співробітників податкової служби області, та з висвітлення діяльності підрозділу в засобах масової інформації. Уже проведено 86 виступів, бесід, лекцій у колективах державної податкової служби області, зокрема, щодо роз’яснення працівникам органів державної податкової служби області положень антикорупційного законодавства; у ЗМІ оприлюднено 61 інформацію.

Крім того, за матеріалами відділу внутрішньої безпеки при ДПC у Закарпатській області Ужгородським МВ УМВС цього року було порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.190 та ст.353 Кримінального кодексу України стосовно громадянки А., яка представляючись начальником відділу адміністрування податків з фізичних осіб та майнових податків Ужгородської МДПІ під приводом необхідності сплати штрафу за несплату податку на землю шляхом обману заволоділа коштами одного з підприємців м.Ужгорода.

Нагадуємо, що з метою забезпечення оперативного реагування на повідомлення громадян про неправомірні дії або бездіяльність працівників органів податкової служби у ДПС України функціонує телефонна лінія «Пульс податкової» (044) 284 00 07.

Крім цього, з питань неправомірних дій працівників органів ДПС можна звернутися до відділу внутрішньої безпеки  при ДПС у Закарпатській області УВБ ДПСУ за адресою: м.Ужгород, вул.Волошина, 52, каб.32, або зателефонувати за номером (0312) 61 51 67. Конфіденційність гарантуємо.

За матеріалами відділу внутрішньої безпеки при ДПС у Закарпатській області УВБ ДПСУ

zakarpattya.net.ua