«Цілком імовірно, що вже сьогодні живуть люди, які ніколи не помруть», – вчений

Вчений припустив, що генна інженерія, заміна природних органів штучними інструментами, нано- та інші технології продовжать наше життя далеко за визнані межі.

“Згідно Ігорю Вішеву, відомому російському вченому і філософу, цілком імовірно, що вже сьогодні живуть люди, які ніколи не помруть”, – пише співробітник Університету Нової Англії Джордж М. Янг у своєму блозі. Генна інженерія, заміна природних органів штучними інструментами, нано- та інші технології продовжать наше життя далеко за межі, які визнаються сьогодні остаточними, пише автор.

Він посилається на Вішева, який передбачає, “що на даний момент можлива тривалість життя в 200 років”. Читайте також Мільярдерів через 10 років обіцяють зробити безсмертними На думку Янга, нові відкриття зроблять “безпрограшним варіантом” те, що Вішев називає “практичним безсмертям”. “Люди все одно будуть вмирати, але поступово технології “практичного воскресіння”, першим примітивним кроком до якого є клонування, допоможуть повернути до життя померлих”, – стверджує автор.

Янг вважає, що зараз важливим питанням є не те, чи реальним є реконструювання людини і Всесвіту з метою знищити обмеження сучасного життя, а наскільки це бажано. Питання, що таке смерть і як ми могли б спробувати позбутися від неї і чи повинні ми це робити не буде вирішено в цій статті або де-небудь і коли-небудь найближчим часом, пише автор. Янг висловлює надію на те, що, якщо Ігор Вішев має рацію, то хтось з нині живих проживе достатньо довго, щоб дізнатися відповіді на ці питання.

tsn.ua