Частині села Калини на Тячівщині загрожує ізоляція

Небезпека ізоляції загрожує жителям села Калини, Тячівського району, котрі проживають на правому березі річки Тересви – однієї з найбурхливіших гірських річок краю.

Старенький міст, що з’єднує село, через підмиті опори в будь-яку мить може завалитись, не витримавши інтенсивного руху автотранспорту. Тоді кошти на відновлення мосту будуть в рази більшими, ніж ті, які потрібні зараз для його ремонту та укріплення.

Реакція з боку районної влади наразі відсутня, тож людям залишається довіритись на милість природи. Течія річки Тересви – ідеальне місце для відпочинку та купання в прохолодній воді. А міст, що з’єднує береги, перетворився на атракціон для відважних парубків.

Проте стан інженерної споруди бажає бути кращим. Міст вже роками не ремонтують, а все через відсутність коштів у бюджеті села , а знаходиться він саме на балансі останнього. Бетонні опори не осідають тільки тому, що конструкція моста тримає все в купі.

Підмитий берег укріпили, на що витратили близько 80 тис. грн. і сподівалися, що це призупинить подальшу руйнацію. Та цьогорічний весняний підйом води почав нищити укріплення, вимивши грунт з-під останньої мостової опори.

Наразі міст в аварійному стані. Це становить пряму загрозу для жителів села, які щоденно користуються ним. Окрім того, існує імовірність ізоляції для жителів Калини-Заріцької. Якщо щось серйозне трапиться з мостом, вони будуть відрізані від цивілізації, і вже не вперше.

В селі з острахом чекають на осінні дощі. Привести міст в належний стан власними силами не можливо. Тому депутати села і району неодноразово зверталися із зверненнями до райдержадміністрації по допомогу, але позитивної відповіді, куажуть, поки не отримали.

m-studio.net.ua