Закарпаття: Стартували “Іршавські мандри”

З 10 серпня 2012 року стартувала оздоровча похідна-наметова екологічна експедиція «Іршавські мандри -9».Ось уже дев’ять років поспіль Іршавська районна станція юних туристів проводить оздоровлення своїх дітей в природних умовах у вигляді наметового містечка.

Цього літа оздоровлення проводитиметься у два етапи. Один із них проходить по території  НПП «Зачарований край» та на околиці села Ільниця. Під час експедиції створене похідне містечко з 36-ти наметів, де оздоровлюється 80 юних туристів Іршавщини, вихованців різнопрофільних туристсько-краєзнавчих гуртків Іршавської районної станції юних туристів. У програмі першого етапу – відвідання заповідних пам’яток природи національного природного парку «Зачарований край», а це скельний масив вулканічного походження в урочищі Смерековий Камінь, букові праліси Великого Ділу, заповідне урочища «Купінкувате» та верхове оліготрофне болото «Чорні Багна».
Під час другого етапу оздоровчої експедиції наші вихованці здійснять багатоденний навчально–тренувальний туристичний похід по Чорногірському хребту. Метою походу є сходження на всі двох тисячники Українських Карпат (тобто вершин, висотою більше 2000 метрів) та на кожному з них розправити державний  стяг України, прапор Закарпатської області та Іршавщини напередодні Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України. Зокрема, заплановано сходження на гори Говерла (2061м.), Піп Іван (2028м.), Петрос (2020м.), Бребенескул(2036м), Гутин Томнатик (2016м) та Ребра(2001м).
Саме такі заходи дозволяють молоді активно відпочити та оздоровитися в екологічно чистих природних умовах та набратися сил, адже попереду – початок навчального року. За це дитячий колектив експедиції та педколектив висловлюють щиру подяку районному відділу освіти Іршавської РДА та всім причетним до організації оздоровлення школярів.
Іршавська РДА