Автомобільна афера закінчилася на митному посту «Дякове»

Такого собі «двійника-мультивена» з перебитими номерними позначеннями на кузові намагався незаконно транспортувати білорус через територію України на Батьківщину. Але чопські митники дали «червоне світло» затіяній іноземцем автомобільної афери. 

Повертався громадянин Білорусії з Румунії через митний пост «Дякове» на легковому автомобілі марки «Фольксваген мультивен» з білоруськими реєстраційними номерами. Проходячи митний контроль, 30-річний водій пред’явив інспекторам свідоцтво про реєстрацію даної автівки та доручення на право керування. Однак митники вирішили перевірити дані документів з наявними в автомобілі, призначивши експертне дослідження номерного позначення кузова. І недарма.

В ході звірки з’ясувалося, що первинне номерне позначення кузова пошкоджене механічним шляхом, тобто нанесені інші знаки, які не відповідають заводу-виробнику.

За словами порушника, 8-річний «Фольксваген мультивен» він погодився перемістити з Польщі за винагороду на прохання свого співвітчизника. Про невідповідність даних кузова автомобіля білорус знав, але фінансові махінації взяли верх над законними діями.

Чопські митники слали протокол відносно білоруса за статтею 483 ч.1 Митного кодексу України за переміщення на територію України іншого транспортного засобу під виглядом «законних» документів.

Долю вилученого чопськими митниками легковика-подвійника, вартістю майже 100 тисяч гривень, вирішуватиме суд, повідомила “НЕДІЛІ” Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці.

nedilya.net