На Закарпатті до ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації подано 3 186 заяв випускників 9-х класів

15 серпня 2012 року у приміщенні Ужгородського комерційного технікуму відбулось засідання ради директорів вищих навчальних закладів І − ІІ рівнів акредитації. У роботі засідання взяв участь завідувач сектору підготовки молодших спеціалістів Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Карпенко Євген Анатолійович.На засіданні були підведені підсумки роботи навчальних закладів у 2011 − 20112 навчальному році, попередні результати вступної кампанії. Зокрема відзначено, що до 16 вищих навчальних закладів І − ІІ рівнів акредитації різних форм власності, що готують фахівців із 48 спеціальностей, випускниками 9-х класів на денну форму навчання подано 3 186 заяв.

Найбільшу кількість заяв абітурієнтів отримали:
Природничо-гуманітарний коледж Закарпатського державного університету – 324 заяви на 8 спеціальностей;
Гуманітарно-педагогічний коледж Мукачівського державного університету – 304 заяви на 3 спеціальності;
Ужгородський комерційний технікум – 295 заяв на 7 спеціальностей.

Найбільший попит серед випускників 9-х класів мали наступні спеціальності:
„лікувальна справа” – 233 заяви, „сестринська справа” – 225 заяв, „бухгалтерський облік” – 197 заяв, „початкова освіта” – 195, „правознавство” – 135 заяв.

Присутні на засіданні керівники вищих навчальних закладів обговорили також питання підготовки до нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період. Усі вищі навчальні заклади І − ІІ рівнів акредитації готові розпочати навчальний рік. Про це повідомляється на офіційному сайті Управління освіти і науки Закарпатської ОДА.