В Ужгороді пройшло яскраве свято – Ужгородська регата

Традиційний сплав рікою Уж на плавзасобах різної конструкції “Ужгородська регата 2012” пройшов в Ужгороді. В ньому змагалися плавзасоби, зроблені власноруч мешканцями міста.

Стартувала регата від колишнього басейну «Спартак, відтак всі пливли до центру міста і фінішували біля транспортного мосту.

Маршрут сплаву пророблявся організаторами так, щоб не збитись з курсу, кожен плавзасіб повинен орієнтуватись на Ужгородський маяк.

Довжина маршруту складала близько 2 км.

 

 

 

 

 

 

Учасники змагалися у чотирьох номінаціях: найшвидший корабель — «Летючий голландець», найоригінальніший – «Веселий Роджер», найшвидший з найоригінальніших – «Чорна Каракатиця» та найбільший – «Ноїв ковчег».

Призи для переможців реально солодкі. Їх виготовив відомий кондитер Валентин Штефаньо. Це льодяники у натуральну величину у формі маячка Свободки, яка встановлена на перилах пішохідного мосту.

За словами організатора запливу Сергія Денисенка, саме пішохідний міст є найвдалішою точкою для відслідковуванням ходу Регати.

Крім власне змагань у програмі передбачено боді-арт, спортивні змагання, а також виставка робіт вихованців гуртка моделювання з ПАДІЮНу.

Після тривалих перегонів – юшка, приготована за спеціальним рецептом. Про це розповів Денис Лагодін, корабельний кок. Ужгородці також зможуть позмагатися, хто найбільше накидає «жабок», обиратимуть також людину, найбільш подібну до моряка Папая. Для дітей передбачено анімацію.

zakarpatpost.net