Мукачівська матір зморила голодом двох немовлят

У ромському поселені Мукачева виявлено двох немовлят – двійнят зморених голодом до напівсмерті рідною матір’ю.

Дітей госпіталізували у реанімацію обласної дитячої лікарні у вкрай важкому стані, правоохоронці піднімають питання позбавлення матері батьківських прав на всіх дітей, а їх у неї семеро. Кілька тисячне поселення ромів у Мукачеві знову в центрі уваги. Цього разу через ледь не до смерті зморених голодом півторамісячних дітей. Але тепер відзначилися не роми, а українка яка проживає у таборі. Анжеліці 40 років, півтора місяці тому народила двійнят, і загалом в неї вже 7-ро дітей.

Чоловіка в неї немає, і дітей виховує, якщо можна так сказати, сама. Проживає все сімейство у дуже тісній кімнатці, місце в якій знайшлося тільки на одномісне ліжко. Тотальна антисанітарія та купа дітлахів, тут були і немовлята, перш ніж потрапили у лікарню. Сусіди-роми обурені доглядом за дітьми горе-матері, кажуть так триває із того моменту як вона вперше сюди потрапила. Живе в тісному будинку.

Цю халупку Анжеліці надала свекруха, адже до того вона з дітьми вешталась по місту без постійного місця проживання. Колись Анжеліка жила у Барбові із ріднею, але коли всі родичі померли, а її хатинка розвалилася вона пішла в світ шукати кращої долі так і опинилася в Мукачеві, років п’ять тому.

Та якою б не була важка доля, але за дітьми слідкувати потрібно, зокрема, годувати. Перше немовля, яке принесла мати до лікарні сама, госпіталізували 11 серпня, другу дитину вилучили через два дні. Опікунська рада вже вилучала в Анжели Делеган дітей, і зараз правоохоронці знову вимушені вживати міри. Діти, народжені фактично заради грошей, які виплачуються державою стають заручниками обставин. Життя показує що бути дитиною, народженою заради державних дотацій, ой як не солодко!

 М-Студіо