На Виноградівщині населення семи сіл возить один автобус

Оновлена казка про «рукавичку». Це не сучасна інтерпретація дитячої казки – це суворі реалії жителів семи сіл Виноградівщини, на 10 тисяч населення яких тільки один маршрутний автобус. Через погану дорогу перевізник просто відмовляється надавати транспорт. Жителям Виноградівщини давно знайома дорога до села Пушкіно.

Тутешні розбиті шляхи не тільки ламають легкові машини а й нещодавно стали причиною обмеженості транспортного зв’язку села. Зараз на сім сіл цього району залишився лише один автобус.

Транспортний засіб розрахований десь на 40 пасажирів, але в ранковий «час пік» він перетворюється на казкову рукавичку, яка вміщує всіх бажаючих. Цей автобус, як кажуть селяни – ніби гумовий, і стоячих місць, як виявляється – чимало. Найменш популярні в цьому автобусі – стоячі місця біля входу.

Кому не пощастило доводиться виходити та втискатися знову майже на кожній зупинці, аби могли вийти інші пасажири. Влітку коли дуже спекотно, чимало людей просто не витримують задухи. Нестерпною ситуація стане і тоді, коли почнеться навчальний рік. Транспортники обіцяють відновити рейс до Пушкіна як тільки відремонтують шляхи. Але, як відомо «настільки швидко» ремонт доріг не робиться.

 М-студіо