«Сам собі інспектор»: кожен платник зможе перевірити свого контрагента за допомогою нового онлайн-сервісу

Незабаром у платників єдиного податку можна будете перевірити документи в онлайні – Державна податкова служба розробляє сервіс для аутентифікації контрагентів з числа представників малого та середнього бізнесу.

Зокрема, будь-який відвідувач офіційного порталу ДПСУ матиме змогу, натиснувши на відповідний баннер, на власні очі переконатися, що реєстраційні документи його потенційного чи діючого бізнес-партнера є діючими, не були анульовані та ін.

Фахівці очікують, що такий сервіс користуватиметься популярністю, оскільки представники бізнесу мають бути зацікавлені у ретельному підборі контрагентів.

Загалом сьогодні аудиторія податкового порталу ДПСУ становить 360 тисяч авторизованих користувачів. Найпопулярнішими сервісами залишаються операції з Єдиним реєстром податкових накладних – отримання виписки про заборгованість перед бюджетом, повідомлення про розбіжності між виданими та отриманими накладними тощо. Також часто через портал платники замовляють довідку про стан розрахунків із бюджетом, повідомляє прес-служба ДПС України.

zakarpatpost.net