Євросуд призначив дату розгляду справи Тимошенко

Інтереси екс-прем’єрки у справі “Тимошенко проти України” будуть захищати Власенко та Теличенко.

Публічні слухання у справі екс-прем’єра України Юлії Тимошенко в Європейському суді з прав людини відбудуться 28 серпня.

Як повідомила прес-служба ЄСПЛ, слухання розпочнуться о 14:30 за європейським часом. Представники ЗМІ можуть спостерігати за публічними слуханнями, проте кількість місць, зарезервованих для преси, обмежена.

У зв’язку з цим журналістів попросили акредитуватися заздалегідь. Після публічних слухань суд продовжить свою роботу в закритому режимі. Рішення буде оголошено на більш пізньому етапі. Інтереси Тимошенко в Європейському суді захищатимуть адвокати Сергій Власенко та Валентина Теличенко.

Нагадаємо, захист Тимошенко звернувся до Європейського суду з прав людини зі скаргою про незаконність затримання екс-прем’єрки 10 серпня 2011 року.

14 грудня 2011 року Європейський суд з прав людини прийняв рішення про надання статусу пріоритетності скарзі Тимошенко.

Пізніше скарга була доповнена інформацією про побиття Тимошенко під час госпіталізації з Качанівської колонії в лікарню, про оголошення екс-прем’єром голодування на знак протесту проти жорстокого поводження, а також про встановлення постійного відеоспостереження в колонії та лікарні.

tsn.ua