Мукачево скликає друзів 2012: в очікуванні на Рокаш, Without Limits та Океан Ельзи

Остання інформація від організаторів традиційного концерту про деталі підготовки та сюрпризи.
Менше доби залишилося до грандіозного концерту в рамках щорічного фестивалю «Мукачево скликає друзів». Як і планувалося, він розпочнеться у вівторок, 28 серпня на стадіоні «Спартак» о 20.00.

Його організатором та головним спонсором виступив торгівельно-розважальний комплекс «Щодня».

З самого ранку понеділка розпочалися роботи з встановлення сцени, розміри якої цьогоріч сягнуть 22 метрів. «Також будуть три екрани – один великий по центру сцени та два по бокам», – розповів Мукачево.net Володимир Шубець, який особисто слідкує за технічною підготовкою дійства.

Ведучим цього вечора буда закарпатець із столичною пропискою Петро Мага.

Окрім Петра Маги друзів Мукачева розважатимуть також три рок-гурти, кожен з яких має місцеве коріння.

Про «Рокаш» та «Без обмежень» годі й розповідати, адже у командах виступають закарпатці, які добре знайомі місцевій публіці. До слова, перші збираються презентувати на концерті нову композицію «Добре тому коса косить».

Щодо спеціальних гостей – гурту «Океан Ельзи» – то її незмінний фронтмен Святослав Вакарчук народився саме в Мукачеві, хоча зазвичай своїм рідним містом називає Львів. Хай там як, але цього вечора він співатиме як вдома, адже місцева публіка з нетерпінням чекає на візит легендарних рокерів. До речі, ті досі не співали у Мукачеві.

 
Сергій Пішковцій, засновник Inspired.com.ua – кращого блогу за версією Microsoft Blog Fest 2011:
 
– Був приємно здивований, коли дізнався, що Мукачево на традиційний концерт наприкінці серпня відвідає Океан Ельзи, оскільки звик, що у цей день в нашому місті виступали зазвичай більш попсові та переважно російськомовні виконавці. Особливого позитиву додає той факт, що Святослав Вакарчук чи не вперше виступить з концертом у місті, в якому народився, а гурти Рокаш та Без Обмежень – також наші, мукачівські. Сподіваюсь, глядачі достойно оцінять концерт та підтримають рідну музику, яка досягає вражаючих успіхів поза межами області.
 
Андрій Балога, підприємець:
 
– Грандіозні концерти наприкінці серпня – це вже традиція у місті. Радий, що співатимуть хлопці з Океан Ельзи, адже Святослав Вакарчук родом з Мукачева, але досі чомусь тут не виступав. Тому, гадаю, добре, якщо нарешті він заспіває і у рідному місті.
 
Гурт «Рокаш»:
 
– Від концерту чекаємо гарної публіки і нагоди яскраво зіграти. На одній сцені з Океаном Ельзи ми вже виступали на гала-концерті проекту «Свіжа кров». Тоді ми відкривали концерт, а ОЕ завершували його. Минуло 2 роки, доки нас запросили зіграти безпосередньо перед Океанами. Нам приємно, але це і велика відповідальність – грати перед кращим гуртом України. Таке сусідство дуже дисциплінує, але безперечно і надихає. Будемо старатися на всі 200%.
 
Андрій Любка, поет:
 
– Думаю, сама назва фестивалю вже окреслює його суть і завдання. Мукачево скликає друзів – отож справжні друзі 28 серпня й приїдуть. Наш Рокаш я досі слухав тільки на концерті за кордоном, а тепер улюблений гурт нарешті почую і вдома, це прекрасно. ОЕ – ну тут зовсім немає слів, боюся, що зірву голос, підспівуючи  У цей же день в моєму рідному Виноградові День міста, та ще й ювілей – 750 років. Але я без вагань вирішив їхати таки в Мукачево, бо закінчується літо і хочеться, щоб останній теплий спогад про літнє Закарпаття був драйвовим і крутим, тож «Мукачево скликає друзів» якнайкраще для цього надається. До зустрічі на концерті!

Мукачево.net