На Мукачівщині обговорили стан місцевої освіти

У переддень нового навчального року освітяни Мукачівщини підводили підсумки своєї роботи та окреслювали основні завдання діяльності на новий навчальний рік.

У п’ятницю, 31 серпня, в Мукачівській райдержадміністрації пройшла традиційна конференція педагогічних працівників Мукачівського району.
 
В ході роботи конференції освітяни обговорили питання стану дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Мукачівщини. Зокрема, у своїй доповіді начальник відділу освіти РДА Василь Бігунець відмітив, що упродовж 2011-2012 навчального року зусиллями влади, освітян та громадськості сіл було вжито багато дієвих заходів для поліпшення якості освіти в районі. Насамперед, створено умови для охоплення дітей дошкільною освітою. Працює 66  дошкільних навчальних закладів, у яких здобувають дошкільну освіту 3915 дітей ( 55 %). Із 4187 дітей від 3 до 6 років  у 2011-2012 роках дошкільною освітою  охоплено 3497 дітей, що становить 83 %, а всіма формами освіти – 3788 дітей (90%). Показник охоплення п’ятирічною освітою доведено до 98%. Відкриті нові дошкільні заклади в селах Червеньово та Макарьово.
 
За рік покращено й матеріально-технічну базу навчальних закладів. Зокрема, з бюджеті району на освітню галузь передбачено 103 172 500 грн. Значна сума цих коштів  виділена для проведення капітальних та поточних ремонтів приміщень шкіл та садочків, придбання нової оргтехніки та інвентарю.

Джерело:  Мукачівська РДА