Перечинці потерпають від викидів місцевого лісохімкомбінату й смердючого каналу

Вже не перший рік жителі Перечина занепокоєні екологічною ситуацією в рідному місті. Адже на території населеного пункту вже багато років функціонує потужне лісохімічне підприємство. Місцеві скаржаться на забруднення повітря. Керівництво лісохімкомбінату переконує в тому, що ніякої шкоди навколишньому середовище їх промисловий об’єкт не завдає.

Як відомо, Закарпаття – край перш за все туристичний, а тому побачити тут потужні промислові підприємства радше виняток, аніж звична річ. Перечинський лісохімічний комбінат побудований ще у 1893 році за роки свого існування викликав чимало суперечок у місцевих жителів, адже зі словосполученням хімічна промисловість, у кожного свої асоціації, і як правило. не дуже приємні.

Протягом років, комбінат постійно змінював власників. Свого часу тут працювало потужне виробництво, потім – настав занепад. Наразі лісохімкомбінат працює та розбудовується, збільшує оберти свого виробництва, що не у всіх місцевих викликає радість. Будинок пані Марії знаходиться неподалік від підприємства, а тому викиди в повітря з лісокомбінату бачить щодня. І не лише бачить, демонструє – чадом припадає все навколо, а про повітря годі й казати. Ще одна анти принада міста – місцевий потік, який знаходиться неподалік від лісохімкомбінату. Назву каналу, з якою він фігурує на мапі міста, вже не пам»ятає ніхто з місцевих, адже люди вже давно придумали власну, озвучувати яку з морально – етичних міркувань ми не будемо.

Причиною цьому є неймовірний сморід, який відчувається в радіусі кількох десятків метрів. Втім , незважаючи на це, неподалік активно вирує життя, що в черговий раз доводить – людина звикає до будь –яких умов. За поясненням ми звернулись до керівництва підприємства. За забруднення навколишнього середовища, каже Юрій Мальцев, кожне промислове підприємство штрафують, а тому не дотримуватись відповідних норм не в їх інтересах. Що стосується контролю за дотриманням гранично допустимих концентрацій всіх показників, які є характерними для цього виробництва, то за словами генерального директора , на його підприємстві вони на 100 % відповідають нормам.

Щодо новітніх технологій, призначених для того, щоб звести до мінімуму викиди в атмосферу, підприємство постійно себе в цьому вдосконалює. Втім чи існує на землі абсолютно безвідходне виробництво, яке не приносить навіть найменшої шкоди навколишньому середовищу та екології, для всіх науковців світу це питання поки що залишається відкритим.

М-студіо