В Ужгороді пройшов дванадцятигодинний телемарафон фестивальних фільмів “Мій рідний край”

31 серпня, у другий день проведення ХІV Міжнародного фестивалю для національних меншин «Мій рідний край», конкурс відвідали заступник керівника краю Іван Качур, єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії владика Мілан Шашік, гості із Словаччини, Угорщини, ужгородці.

Цього дня Закарпатська держтелерадіокомпанія «Тиса1» відкрила двері для всіх бажаючих потрапити на фестиваль «Мій рідний край». Це традиційний конкурс, у якому на суд журі представляють документальні теле- та радіопрограми про життя, побут, культуру національних меншин, які проживають на території країн-учасниць.

Цьогоріч за звання кращих, окрім представників України, борються учасники з Угорщини, Румунії, Словаччини, Македонії, Сербії та Росії.

У п’ятницю о 12.00 стартував дванадцятигодинний телемарафон фестивальних фільмів. У рамках марафону глядачі мали змогу переглянути найкращі кінострічки з конкурсної програми. Одна з них – «Граніца» Яра Войтека (Словаччина). Кінострічка розповідає про село Слеменце, яке у 1946 році було поділене на дві частини – Вельке Слеменце (відійшло до складу Чехословаччини) та Малі Селменці (відійшло до складу УРСР).

Яскраво та емоційно автор показав важку долю родин, які роз’єднав кордон, прагнення та мрії про його відкриття.

Опісля перегляду глядачі долучилися до обговорення фільму у прямому ефірі телеканалу Тиса-1, повідомили zakarpatpost.net у прес-центрі ОДА.