Жителі закарпатського Імстичева ходять 6 кілометрів по воду

Нема води є водопровід, є вода немає водопроводу. Останнє до болі знайоме жителям гірського села Імстичево що на Іршавщині.

Вже багато років тут старі труби потребують заміни на нові. Адже саме через них вода з колодязів поступає у дворогосподарства жителів. Та поки що, як кажуть тутешні селяни «віз і нині там».
 
Хтось про садочок, хтось про автосполучення чи освітлення, а вони про водопостачання. Вони – це жителі села Імстичево що на Іршавщині. Останнім часом це питання дня них особливо болюче. Колодязі звідки могли б брати воду у селі багато. Із цих колодязів по трубам вода поступає до будинків. Та прориви старих зношених труб з кожним разом частішають. Мережа потребує негайної заміни. Вже зараз у багатьох дворах жителів села Імстичево , а їх тут всього 900, немає води. В декотрих місцях де водопровід пошкоджений і непридатний для транспортування, через перелив вода з криниць витікає просто на дорогу.
 
Люди кажуть, якихось новітніх проектів для хорошого водопостачання не потрібно, адже природа в гірських села продумала все за людей. Там потрібно просто старі труби замінити на нові, завдяки чому значно покращиться кількість та якість води, яка транспортується мережею. Із одного такого колодязя вода йде до сотні будинків. Таких колодязів у селі чимало. Але це не вирішує проблему, адже вода не поступає прямо до помешкань.
 
Місцеві змушені 3 а то й 6 кілометрів ходити до криниць по воду. Сільський голова звертав увагу на цю проблему у райдержадміністрації, коли стало ясно що все безрезультатно жителі села громадою зібрали підписи і звернулися до облдержадміністрації. І там питання залишили без відповіді. Гроші, потрібні на реконструкцію водопроводу до села так і не дійшли. Селяни кажуть – будуть відстоювати своє, і знову звертатимуться до голови обласної ради.

М-Студіо