Закарпатка завоювала золоту медаль

Цими днями у столиці Болгарії — Софії завершився чемпіонат світу з волейболу серед спортсменок з фізичними вадами.

У цій першості брала участь і збірна України, честь якої захищали і дві закарпатки — міжгірчанка Емілія Малета та ужгородка Олена Герей.

І на даному турнірі команда нашої країни виступила з тріумфом, здобувши кубок та золоті медалі чемпіонів світу. У своїй підгрупі українські волейболістки з “сухими” рахунками — 3:0 впевнено почергово виграли у збірних Білорусі, Туреччини, Польщі та Аргентини. Відтак у чвертьфінальному поєдинку теж переконливо обіграли угорок — 3:0. У півфіналі знову їхнім суперником стали білоруски, які, незважаючи на попередню поразку у підгрупі нашим співвітчизницям, зуміли пробитися до наступної стадії змагань. До речі, спортсменки з “синьоокої” слов’янської держави вважалися фаворитами турніру, але й на цей раз збірна України майстерно зуміла, як кажуть, покласти на лопатки своїх опоненток, вигравши їх у всіх трьох партіях. У головному — фінальному двобої “синьо-жовті” зустрілися на софіївській спортарені з американками. Це був один з найзахоплюючих матчів чемпіонату, викликавши неабияку інтригу в багаточисельних глядачів. Як відчайдушно не чинила опір збірна США, але все-таки у кінцевому результаті здалася українкам, серед яких, можна небезпідставно сказати, першу скрипку на майданчику біля сітки грали наші закарпатки — 1:3. Віват, збірна Україно! Браво, Еміліє Малето та Олено Герей — герої-чемпіони світу!
 
Слід відзначити, що торік у турецькому місті Анталья наші землячки здобули титули переможців першості Європи. Безумовно, особливо цим успіхам радіють вболівальники з верховинського краю, адже Емілія Малета стала першою з Міжгірщини чемпіонкою світу та континенту. У колекції наших дівчаток ще не вистачає медалей переможець параолімпійського волейбольного чемпіонату. Подібна першість, що проводиться окремо від світових ігор, які зараз проходять в Англії, відбудеться наступного року, до участі в якій вже незабаром будуть готуватися міжгірчанка та ужгородка.

Василь Пилипчинець, mizgir.com.ua