В’ячеслав Шутко виступив у рідних Ключарках

Кандидат у народні депутати від округу №69 В’ячеслав Шутко виступив перед мешканцями Ключарок Мукачівського району – села, з яким його пов’язують спогади дитинства. Адже саме сюди його привезли ще 3-річним хлопчиком батьки, тут він закінчив дев’ятирічку.

Особливо приємною була зустріч з колишнім завучем школи. «Я прочитала статтю у газеті «Закарпатська правда», – розповіла завуч, – дивлюся, а наш колишній учень балотується у депутати Верховної Ради. Він мене не одразу упізнав, напевне, тому, що не був порушником дисципліни, і не потрапляв до мене на виховні бесіди. Я добре пам’ятаю, що він був гарним спортсменом».

Представив В’ячеслава Ласловича громаді сільський голова Володимир Павлик. Він окреслив кандидатові основні сільські проблеми – школу, дороги, освітлення. В’ячеслав Шутко показав, що добре знає проблеми ключарківців, володіє ситуацією та відкрив своє бачення вирішення проблем.

Мешканці села порушили тему пам’ятника, що знаходиться у центрі Ключарок, біля клубу. «Колись його збудував радгосп-технікум, і цей пам’ятник був гордістю нашого села, казали, що він один з кращих у області. Сьогодні він у катастрофічному стані», – констатували вони. І справді, пам’ятник виходцям села, які загинули, захищаючи свій край, потребує відновлення. Територія заросла чагарниками, імена героїв позмивало з табличок, на клумбах вже давно не ростуть квіти.

Директор школи звернув увагу на те, що 87 дітей з Ключарок навчаються у районному центрі, через це школа недоотримує щонайменше півмільйона гривень. А це – ремонт класів, нові ставки та зарплати вчителів. Вплинути на це можна тільки маючи тих людей у владі, хто буде лобіювати інтереси села у районі, області і вище.

Медичні працівники розповіли, що їх не вистачає елементарного устаткування, без якого вони не можуть надавати навіть елементарну допомогу на місці. Доводиться усіх відправляти до ЦРЛ або в поліклініку. Якби у них були хоча б елементарні набори сімейних лікарів, значна частина пацієнтів отримувала б допомогу просто на місці.

В’ячеслав Ласлович уважно вислухав та занотував усі озвучені проблеми, і пообіцяв повернутися з відповідями ще до виборів. Присутні на зустрічі висловили сподівання, що віддавши свої голоси за колишнього односельчанина, село нарешті «встане з колін».

zakarpatpost.net