В’ячеслав Шутко зустрівся з виборцями у так званих «німецьких» селах

Як відомо, у селах Шенборн та Павшино, які межують з Мукачевом, ще і дотепер проживає багато вихідців з Німеччини. У селах діють німецькі культурні центри, вивіски на сільрадах написані на двох мовах, а у сільрадах можна знайти прапори Німеччини.

Мешканці Шенборну, вочевидь, задоволені своїм селом. Єдине, що їх турбує – відсутність школи у селі, на що звернув увагу сільський голова Віктор Легеза. Мешканці села більш стурбовані глобальними проблемами – пенсійною реформою, мовним законом, навіть війною між Грузією та Росією. Також вони побажали В’ячеславу Ласловичу битися у парламенті не кулаками, а розумом, та працювати на народ, а не на темні угруповання.

Павшинський сільський голова Петро Пумпаш стурбований питаннями, які йому ніяк не вдається «проштовхнути». Свого часу була виготовлена проектна документація по програмі «Питна вода», яка охоплює кілька сіл. Та фінансування програми, а це біля 10 мільйонів гривень, у вищих ешелонах влади не лобіюється.

Також є проблема обліку електроенергії у ромському поселенні. На ціле поселення, де знаходяться 34 будинки, стоїть один лічильник. По перше, мешканцям поселення доводиться сплачувати по найбільшим тарифам, по друге, багато хто з них має пільги, але не може ними скористатися. Відповідне звернення про встановлення індивідуальних лічильників було направлене до «Закарпаттяобленерго», але виходу з ситуації поки що не знайдено.

У Павшині діє школа І ступеню, де навчаються переважно ромські діти. Решта дітей їздять до міста або до Ключарок.
Людей також турбує питання інтенсивної вирубки лісів навколо села. Вони зверталися навіть до Києва, звідти приїхала перевірка і запевнила, що буде проводитись тільки планова вирубка – для очистки лісу від старих дерев. Але насправді ситуація не змінилася, мешканці села стверджують, що й надалі вирубуються здорові дерева «комерційного» призначення.

В’ячеслав Ласлович уважно вислухав проблеми мешканців, виклав своє бачення їх вирішення та пообіцяв якнайшвидше дати відповідь на усі питання.

zakarpatpost.net