За незаконні кредитні оборудки – закарпатцям загрожує строк

У кінці серпня винесено постанову про порушення кримінальної справи за ч. 3 ст. 191 кримінального кодексу України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» відносно жителя смт Великий Березний.

До речі, раніше чоловіка вже було засуджено Великоберезнянським районним судом за аналогічний злочин. Тоді він відбувся умовним терміном покарання. Очевидно, ця історія нічому чоловіка не навчила…

У чергову частину Перечинського райвідділу міліції звернувся голова правління кредитної спілки, що знаходиться на території обслуговування Перечинського РВ, та повідомив, що колишній начальник Великоберезнянського відділення цієї спілки незаконно оформляв протягом 2007 – 2009 років кредитні угоди без відома позичальників.

Протягом зазначеного часу він оформив понад 30 підставних договорів, в результаті чого заволодів значними грошовими коштами. Працівникам міліції аферист пояснив, що мав у одному з банків кредит на суму в десятки тисяч доларів, а грошей, аби повертати борг, у нього не було.

Тому і вирішив, маючи доступ до службової документації, скористатися нею на власний розсуд, примусивши понад 30 громадян повертати чужі кредити. На що розраховував чоловік, вчиняючи цей злочин, він і сам пояснити не може.

Відповідно до статті 191 ККУ, йому загрожує обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, повідомила zakarpatpost.net  Мирослава Пекар із Перечинського РВ УМВС.